Volledige luchtvering inbouwen bij Tijhof Automotive

Neem contact op

Luchtvering inbouwen:
Tijhof Automotive verzorgt het voor u!

Luchtvering inbouwen heeft vele voordelen voor uw voertuig:

  • Verhoogt het rijcomfort
  • Verhelpt (structurele beladingsverschillen)
  • Verbetert de wegligging
  • Verhoogt rijveiligheid

VB-FullAir: volledige luchtvering met uitgebreide bedieningsmogelijkheden

Volledige luchtvering is een automatische, regelbare oplossing voor een (veer) probleem, waarbij de bestaande bladvering of schroefvering wordt vervangen door een volledig luchtveersysteem. Dit systeem omvat onder andere luchtbalgen, schokdempers, hoogtesensoren, een compressor en een elektronische regeleenheid
(VB-ASCU).

Het luchtveersysteem filtert als het ware de oneffenheden uit het wegdek, waardoor het rijcomfort toeneemt. Tijdens het rijden blijft het voertuig altijd op de rijhoogte die tijdens de montage door VB-Airsuspension is ingesteld.

De standaard rijhoogte is bepaald tijdens de ontwikkeling van de luchtvering en staat vast. De rijhoogte is de meest optimale hoogte voor comfort en stabiliteit. De wegligging en stabiliteit van het voertuig worden verbeterd, wat de veiligheid ten goede komt.
Als het voertuig stilstaat (in een aantal gevallen met aangetrokken handrem), is het mogelijk de instap-/laadplatformhoogte te verhogen en te verlagen voor eenvoudig in-en uitstappen of laden en lossen.

VB-FullAir 2C

Volledig automatische en regelbare oplossing voor veerproblemen. De bestaande blad- of schroefvering wordt bij gebruik van dit systeem vervangen door een volledig luchtveringssysteem en het systeem is met een afstandbediening instelbaar. Het systeem kan geplaatst worden op de achteras. VB-FullAir 2C voor de vooras is alleen beschikbaar voor bepaalde merken en types.

VB-FullAir 4C

Volledig automatische en regelbare oplossing voor veerproblemen. De bestaande blad- of schroefvering wordt bij gebruik van dit systeem vervangen door een volledig luchtveringssysteem en het systeem is met een afstandbediening instelbaar. Het systeem wordt geplaatst bij zowel de voor- als de achteras.

Opties: de luchtvering altijd blijven bedienen

Noodventielset
Middels vulventielen kan het VB-FullAir-systeem bij een eventuele elektronische storing of een defect in de compressor op druk worden gebracht. Door middel van een externe luchtvoorziening kan het voertuig weer op rijhoogte worden gebracht, zodat de weg kan worden vervolgd.

Module Nalooptijd
Deze module in de VB-ASCU zorgt ervoor dat de luchtvering na het uitschakelen van het contact nog één uur actief blijft. Het contact van het voertuig kan dus worden uitgeschakeld, terwijl alle functies van de luchtvering actief blijven.

Extra schakelaar
Dit is een extra schakelaar waarmee de hoog/laag-functie van de luchtvering vanaf een andere plek in het voertuig kan worden bediend, bijvoorbeeld bij de achterdeur.
Het voordeel hiervan is dat de bestuurder niet naar de cabine hoeft te lopen om de luchtvering te bedienen.

Softwarevariant
Afhankelijk van de toepassing en het gebruik van het voertuig kan een aangepaste softwarevariant worden gekozen.

VB-AutoLevel
Met deze module kan het voertuig horizontaal worden gezet, zelfs wanneer het voertuig op een ongelijke ondergrond staat. Met een druk op de knop wordt het voertuig snel en soepel waterpas gezet. Oneffenheden tot meer dan 10 cm kunnen verholpen worden (afhankelijk van het type voertuig). Alleen geschikt voor VB-FullAir 4C-systemen.

De voordelen van luchtvering op een rij:

Verbetering van het rijgedrag

Door een betere wegligging gaat u makkelijker door bochten en heeft u minder last van windstoten

Laadproblemen worden opgelost

Door het plaatsen van (hulp) luchtvering worden laadproblemen opgelost

Verbetering van het rijcomfort

Luchtvering heeft als eigenschap dat oneffenheden als het ware worden weggenomen uit de weg

Ontvang geheel vrijblijvend meer informatie

Tijhof Autotransportsystemen

Met tientallen jaren ervaring in de carrosseriebouw ontwikkelen, produceren en importeren wij autotransporters en aanhangwagens. Daarbij draait alles om klantgericht maatwerk, vakkundig advies en professionele service. Of het om nieuwbouw, aanpassing, reparatie, onderhoud, aan- en verkoop van occasions of leaseoplossingen gaat – wij bieden het hele palet. Altijd toegesneden op de wensen van de klant, met maatwerk als standaard. Kortom: zeg je autotransporters, dan zeg je Tijhof.

Waarom Tijhof Automotive

Tientallen jaren ervaring

Maatwerkoplossingen

Kwaliteit uit eigen huis

Persoonlijke aandacht