Achleitner

vierwielaandrijftechniek

Neem contact op

Tijhof Automotive: importeur van Achleitner

De combinatie van de bekende en gewaardeerde rijeigenschappen van de Mercedes Sprinter en de beproefde Achleitner vierwielaandrijftechniek resulteert in de ACHLEITNER MANTRA 4×4: voor wegen waar geen wegen zijn.

Als basis dient de achterwiel aangedreven Mercedes Sprinter. Deze wordt in Oostenrijk voorzien van de beproefde Achleitner Allrad Technic. De  ACHLEITNER MANTRA 4×4 is een veelzijdig voertuig met uitstekende eigenschappen. Comfortabel als een personenauto, maar ook sterk en robuust als een vrachtwagen. Dit voertuig is met zijn permanente vierwielaandrijving prima geschikt om op verharde wegen kilometers te vreten, maar ook als de weg even ophoudt gaat de Mantra door. Tegen een geringe meerprijs kan er een terreinreductie (factor 2,5) en tot drie 100% differentieelsloten besteld worden. Hiermee wordt het een serieuze off-road machine die niet onder doet voor de gerenommeerde terreinwagens.

Deze heavy-duty vierwielaandrijving is speciaal ontwikkeld voor extreem off-road gebruik en off-road rijden. Niet alleen de nieuwe 2.0 ltr. CDI-motor met 125 kW / 170 pk of 140 kW / 190 pk met de automatische of handgeschakelde zijn geschikt voor deze ombouw. Ook voor gebruikte voertuigen met andere motoren en transmissies kan Achleitner een 4×4 ombouw verzorgen. De ACHLEITNER MANTRA 4×4 combineert tegenstellingen en maakt het onmogelijke mogelijk.

In het kort:

  • Tussenbak met lengtevergrendeling (100% vergrendeling).
  • Achteras met sperdifferentieel (100% sperwerking).
  • Ook bij dubbellucht op de achteras (5.0t.).
  • Vooras in schroefveeruitvoering met onafhankelijke wielophanging in dubbele wishbone-geometrie.
  • Verhoging ca. 100 mm.
  • Bedieningseenheid voor vierwielaandrijvingscomponenten op het dashboard.
  • Differentieelventilatie verhoogd.

Tijhof Automotive verzorgt de homologatie, het onderhoud en de service/garantie.

Tijhof Autotransportsystemen

Met tientallen jaren ervaring in de carrosseriebouw ontwikkelen, produceren en importeren wij autotransporters en aanhangwagens. Daarbij draait alles om klantgericht maatwerk, vakkundig advies en professionele service. Of het om nieuwbouw, aanpassing, reparatie, onderhoud, aan- en verkoop van occasions of leaseoplossingen gaat – wij bieden het hele palet. Altijd toegesneden op de wensen van de klant, met maatwerk als standaard. Kortom: zeg je autotransporters, dan zeg je Tijhof.