Luchtvering bestelwagen

Luchtvering bestelwagen?
Tijhof Automotive adviseert u graag!

Luchtvering bestelwagen heeft vele voordelen:

 • Verhoogt het rijcomfort
 • Verhelpt (structurele) beladingsverschillen
 • Verbetert de wegligging
 • Verhoogt rijveiligheid

Fabrieksaf beschikken bestelwagens vaak niet over luchtvering. In andere situaties was dit wel mogelijk, maar is er ten tijde van de aanschaf voor gekozen geen luchtvering te laten monteren. Maar in veel situaties kan luchtvering het rijgedrag en rijcomfort van uw voertuig aanzienlijk verbeteren. Luchtvering kent namelijk een aantal grote voordelen ten opzichte van andere vormen van vering. Wat uw situatie ook is, bij Tijhof Automotive is het mogelijk om luchtvering achteraf onder uw bestelwagen te laten monteren. Wij monteren luchtvering van het merk VB-Airsuspension. Luchtvering bestelwagen? Bij Tijhof Automotive bent u aan het juiste adres. Lees hieronder meer over de voordelen, of neem vrijblijvend contact met ons op.

Over de luchtvering die wij monteren

Bij Tijhof Automotive monteren wij vering van het merk VB-Airsuspension. Dit merk heeft de status van voertuigfabrikant, waardoor u zonder risico de systemen onder uw bestelwagen kunt laten monteren. De systemen behoeven geen constructieve aanpassingen aan uw voertuig, waardoor de montage van luchtvering van VB-Airsuspension geen invloed heeft op de garantie van uw bestelwagen.

De video hiernaast geeft een korte impressie van dit merk. Daarnaast is ons bedrijf, Tijhof Automotive, ook te zien in het filmpje. Wij zijn namelijk al meerdere jaren een vertrouwd en erkend adres voor het plaatsen van luchtvering onder bestelwagens.

Video afspelen

Luchtvering bestelwagen: de verschillende soorten

Voor bestelwagens is het mogelijk verschillende soorten luchtvering te monteren die afhankelijk van uw situatie de beste uitkomst bieden. Iedere soort luchtvering heeft zijn eigen voordelen. De systemen variëren van simpele luchtvering ter ondersteuning van bestaande vering (hulpluchtvering) welke voornamelijk geschikt is voor het oplossen van (structurele) beladingsverschillen of welke ondersteuning biedt aan de bestande luchtvering bij zware belading tot volledig adaptieve systemen. Bij de volledig adaptieve systemen wordt de weg continue gemonitord en past de luchtvering zich realtime aan aan de omstandigheden en de belading. Hieronder leest u meer over de verschillende types luchtvering die beschikbaar zijn voor montage onder uw bestelwagen.

VB SemiAir

VB-SemiAir is een systeem wat dient ter ondersteuning van de bestaande vering. Hulpvering biedt een oplossing voor structureel scheve of zware belading.

De voordelen van dit systeem zijn:

 • Scheefhangen wordt verminderd
 • Veerkracht kan worden gevarieerd
 • Relatief voordelig
 • Snelle montage door ‘plug-and-play’-systeem
 • Carrosserie, inrichting en belading blijven beschermd tegen schade
 • Zware belading is vanaf de buitenkant niet meer zichtbaar
 • Schokdempers worden minder belast

VB FullAir-2C

Dit systeem vervangt het huidige veringssysteem op de achteras. Het systeem stelt zichzelf bij waardoor, ongeacht de belading, ten alle tijde de ingestelde rijhoogte wordt behouden. Dit verhoogt de rijveiligheid en het rijcomfort. Daarnaast laat u eenvoudig met een afstandsbediening de vering leeglopen, waardoor laden en lossen wordt vereenvoudigt.

Voordelen:

 • Constante rijhoogte
 • Verbeterd rijcomfort en rijveiligheid
 • Ingestelde rijhoogte gegarandeerd
 • ‘Knielfunctie’ vergemakkelijkt in- en uitladen

VB FullAir-4C

Het VB-FullAir 4C systeem vervangt het huidige veringssysteem, zowel op de voor- als achteras. Dit systeem stelt zichzelf constant bij. Ongeacht de lading wordt ten alle tijde de ingestelde rijhoogte behouden. Dit verhoogt de rijveiligheid en het rijcomfort. Daarnaast laat u met een afstandsbediening eenvoudig de vering leeglopen, wat het laden en lossen vereenvoudigt.

Voordelen:

 • Handmatige bediening voor laden en lossen
 • Laat de laatruimte zakken voor gemakkelijk in- en uitladen
 • Autolevel voor het binnen de veerweg waterpas zetten van het voertuig
 • Sport voor een verlaging van ca 30mm
 • Off-road stand voor maximale bodemvrijheid op ruw terrein
 • Car park functie voor het vergemakkelijken van in- en uitstappen

Voordelen luchtvering bestelwagen

Verbeterde wegligging

De luchtvering weet zich aan te passen aan de belading en voortkomt overhellen, waardoor de wegligging en de rijveiligheid verbeterd worden.

Laadvloer eenvoudig laten zakken

Met gebruik van de ‘knielfunctie’ kunt u de laadvloer eenvoudig laten zakken. Op deze manier wordt het laden en lossen een stuk makkelijker.

Beladingsverschillen opgelost

Doordat de luchtvering zich aanpast aan de belading (ook scheve belading), zal het voertuig altijd recht gezet worden.

Ontvang geheel vrijblijvend meer informatie

Tijhof Autotransportsystemen

Met tientallen jaren ervaring in de carrosseriebouw ontwikkelen, produceren en importeren wij autotransporters en aanhangwagens. Daarbij draait alles om klantgericht maatwerk, vakkundig advies en professionele service. Of het om nieuwbouw, aanpassing, reparatie, onderhoud, aan- en verkoop van occasions of leaseoplossingen gaat – wij bieden het hele palet. Altijd toegesneden op de wensen van de klant, met maatwerk als standaard. Kortom: zeg je autotransporters, dan zeg je Tijhof.

Waarom Tijhof Automotive

Tientallen jaren ervaring

Maatwerkoplossingen

Kwaliteit uit eigen huis

Persoonlijke aandacht